9 juli 2010

Måndag, håller i kvart och möter barndomsvän

Måndagen börjades med frukostseminarium i Teaterskeppet, analys av vänsterpartiet. Likt socialdemokratin är enligt väljarna problemet skatterna och ideologin, medan man gillar rättvisan, omfördelningarna och välfärden. Undrar hur väljarna tänkt lösa det senare utan det tidigare? Seminarium i LO-huset om dagens arbetarlitteratur med bland annat diktaren Jenny Wrangborg och deckarförfattaren Kjell Eriksson – mycket intressant.

Större delen av den resterande förmiddagen ägnades åt att förbereda för kvarten ”Unga forskares framtid – karriär för kvalitet” som jag och Rikard Lingström höll där vi gav vår syn på hur man kan skapa attraktiva akademiska karriärer som attraherar de allra bäst lämpade. Trygghet och tydliga karriärvägar är effektiva metoder att minska könsmässig och social snedrekrytering. Innan kvarten hann vi lyssna på delar av seminariet ”Håll ihop skolan!” som hölls av vänsterpartiet. Vår kvart i kårhuset Rindi blev välbesökt, av bland andra Saco-ordföranden Anna Ekström i egen hög person. Vårt anförande var relativt kort vilket var tur eftersom många frågor följde och femton minuter är inte lång tid.

Marathonseminariet ”Svensk skola och högskola – jämställdhet i världsklass” besöktes också, och i den debatt jag såg kom många genomtänkta klokheter från Anna Ekström som deltog i panelen. Innan det seminariet var slut var det dags att hasta vidare till SULF:s eget mingel. Trevligt, och lagom mycket folk. Därefter såg vi på Ohlys tal och tog middag med större delen av SULF-folket. Vid slutet av middagen skymtade jag en person misstänkt lik en barndomsvän ute på torget och sprang ut. Och jo, det var Björn Sundberg, ägare till Kapitelhusgården. Måndag är krögarnas lediga dag och kvällen avslutades på en brittisk pub med honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar